Recepten

Recepten

 

 

Hartige taart met groene asperges, spek en ui

Een eenvoudig te maken quiche met asperges, je gebruikt bladerdeeg als bodem. Zowel groene als witte asperges zijn geschikt, maar je kunt natuurlijk ook een andere groente gebruiken, de basis blijft hetzelfde.

Ingrediënten
Porties: 4

  • 400 gr asperges
  • 150 gr spekblokjes, of plakjes spek in reepjes gesneden
  • 1 ui
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 200 ml creme fraiche
  • 100 gr geraspte kaas (belegen)
  • peper en zout
  • italiaanse kruiden (eventueel)

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min

  1. Maak de asperges schoon (schil ze eventueel) en haal de onderste 1 cm van de stelen af. Snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Laat ze 6 minuten koken in een pan water.
  2. Bak in een koekenpan op hoog vuur de spekblokjes iets uit. Voeg dan de ui toe en bak het geheel net zolang door, tot de spek iets knapperig is en de ui zacht. Lepel het overtollige spekvet uit de pan, of laat het uitlekken in een vergiet boven keukenpapier. Zet apart.
  3. Klop in een kom de twee eieren los met een garde. Meng hier de creme fraiche doorheen. Voeg vervolgens flink wat peper (wees royaal, want de saus bepaalt wat dat betreft de smaak van de quiche), en een klein beetje zout toe en de helft van de geraspte kaas. Roer de saus nog even goed door.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden C en haal de bladerdeeg uit de diepvries.
  5. Vet een springvorm van ongeveer 23 cm in en bekleed de bodem en de rand met (ontdooid) bladerdeeg, eventueel rol je de bladerdeeg iets uit als je te weinig hebt om alles te bedekken.
  6. Meng de asperges met het ui-spekmengsel en doe de helft hiervan in de bodem. Strooi nu de resterende kaas over de vulling en bedek met de laatste asperges en spek en ui. Bestrooi het geheel eventueel met wat italiaanse kruiden.
  7. Verdeel de saus over de taart. Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak in 35 minuten goudgeel en stevig.

 Serveersuggestie

Voor twee mensen een heerlijk hoofdgerecht. Krijg je meer eters, dan kun je er nog een lekkere frisse salade bij serveren.

Hartigetaart groene asperges

Pastinaak

Voorbereidingstijd:  10 minuten                                                                                                                                    
Kooktijd: 40 minuten
Aantal personen: 4

 

INGREDIËNTEN

  • 500 gram pastinaak
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel mosterd

 

Door pastinaak krokant te bakken in de oven komt de mooie zoete anijsachtige smaak nog beter tot zijn recht. Na het bakken bestrijk je hem met de dressing en dan heb je heerlijke stukken pastinaak voor op een salade of als bijgerecht bij een lekker stuk gebraden vlees.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaak en snijd ze in stukken van ongeveer gelijke grootte en dikte. Zo zorg je dat alle stukken tegelijk mooi bruin gebakken zijn. Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg de stukken pastinaak erop en giet wat druppels olijfolie op ieder stuk pastinaak. Bestrooi met peper en zout. Schuif het bakblik nu 25-30 minuten in de oven. Hou het goed in de gaten dat het niet aanbrand.

Meng olijfolie, honing en mosterd tot een mooie dressing. Haal het bakblik uit de oven en bestrijk de stukken pastinaak met dit mengsel en laat het nog even bakken in de oven. Na maximaal 10 minuten heb je nu heerlijk krokant gebakken pastinaak. Eet smakelijk!

 

 

pastinaak

Gerealiseerd door bco reclameburo